FRITERT OREO OG GRISELØP

Amerikansk tivoli var en ny opplevelse. Der norsk tivoli slutter, har det amerikanske så vidt begynt. Det er ikke bare ?rides? som er greien her. Nei, det gigantiske området er fylt til randen av attraksjoner, konkurranser (for eksempel cupcake eating contest), show (som trylling, hypnotisering og akrobatikk), dyr (gjerne blant verdens største eller minste av sitt slag) og uendelig mange matboder og folk. Herlighet så mye folk og matboder! Rekker opp og ned av boder som nesten alle kan deles inn i tre kategorier. Fritert godteri/snacks (for eksempel friterte Oreokjeks, Snickers, vannmelon og agurk), fritert dessert (for eksempel fritert ostekake, eller bacon dekket med smeltet sjokolade) og fritert middag i alle mulige og umulige varianter. På de 29 dagene ?The OC Fair? (tivoliet vi besøkte) er åpent, er det 1,3 millioner mennesker innom! Området er så stort at det går en fireseters stolheis (ja, akkurat sånn som på skisentre) fra den ene siden til den andre! Og etter 1 måned så pakker de alt sammen ned igjen og drar videre til neste county...

 

 

Pølse dyppet i maismel og smør, fritert, dekket med sjokolade og kakepynt på toppen. Anyone?

"Deep fried butter" må vel kunne kalles smør på flesk (eller flesk på smør)

 

 

Crispy cream doughnut - ost - kjøtt - ost - kjøtt - ost - kjøtt - crispy cream doughnut 

Etter at småbrødrene mine hadde tatt noen karuseller var det klart for lunsj. Jeg fikk smake corn dog for første gang (har bare sett det på film:), og det var egentlig veldig godt. Vi kjøpte også en stor klubbe kjøtt som vi delte alle sammen (mer enn nok mat!).  

Så var det tid for ?pig race?. Det er akkurat det det høres ut som: de kler griser opp i uniformer av forskjellige farger, plasserer dem på en bane (med hindre og greier), vedder på hvilken gris som kommer først i mål og sier klar ferdig gå. Grisene løper for livet (de kan faktisk løpe ganske fort) og alle heier som gale på sin favoritt. Veldig morsom og annerledes underholdning.  Om grisene hadde det bra? Ja, det så faktisk ut som de likte det. Og det var stort fokus på dyrevelferd over alt, så jeg velger å tro at de hadde det fint :)

Lucas Skywalker i ferd med å ta innersvingen Sophie Smith. Sloppy Joe og Bob like bak
 

Etter å ha gått rundt der i noen timer, tatt noen ?rides? og smakt forskjellige ting (vi måtte jo prøve fritert Oreokjeks bare for å prøve!), var vi fornøyde og slitne alle sammen. Luktende av fjøs og grill satt vi oss i bilen og kjørte hjem til Tustin Ranch.Her tester de maten på akkurat det tivoliet vi var på i dag: https://www.youtube.com/watch?v=VsfLM2xP7vY

8 kommentarer Skjul

Lilli

04.08.2016 kl.15:47

Spennende :)
Mathea-Mari

07.08.2016 kl.09:17

Lilli: :)
Caroline Denise

04.08.2016 kl.16:57

Hei. Fant nettopp ut at du hadde blogg. Har lest noen av innleggene dine og synes du skriver bra. Utrolig spennende at du har flyttet til California. Håper du finner deg til rette. Gleder meg til å følge deg videre gjennom dette året :-) Masse lykke til!
Mathea-Mari

07.08.2016 kl.09:16

Caroline Denise: Tusen takk!:)
@matheamarig

05.08.2016 kl.20:01

Jeg lurte på om du kunne legge ut noen editene vi fanpager lager til deg på bloggen din ❤️

PS: jeg er en av fanpageene dine på Instagram
Mathea-Mari

07.08.2016 kl.09:15

@matheamarig: Det er en veldig god idé! Akkurat nå fortiden har jeg så masse nytt å skrive om så det blir nok ikke helt enda, men jeg vil absolutt gjøre det etterhvert:)
Mina Sofie

06.08.2016 kl.10:09

Hei, jeg lurte på om du kan ta bilder av hvordan det ser ut inne
Mathea-Mari

07.08.2016 kl.09:14

Mina Sofie: Ja, det har jeg tenkt til etterhvert:)

Skriv en ny kommentar

hits