TUSEN TAKK BRANNMENN

1,5 time etter skjema medførte litt dårlig stemning i morges. Målet for dagen var San Luis Obispo omtrent 4 timer i retning LA. I Monterey (etter ca 1,5 time) hadde de en stor lekeplass som vi stoppet på. Når vi kom ut av bilen luktet det rart. Brent på en måte. I tillegg var det som om solen ikke kom helt gjennom skyene. Det var unaturlig disig.

Neste stopp var i «Pepperkakebyen» Carmel by the Sea, en veldig koselig by med mange skjønne butikker og spesielt hyggelige mennesker. En av dem gav oss forklaringen på lukten vi hadde kjent tidligere i nabobyen. Det var en ny stor skogbrann i California, så omfattende at det hadde blitt erklært nasjonal katastrofe. Tre av butikkdamens venner hadde mistet husene sine de siste dagene, og hun viste bilder av kjæresten sin (med gassmaske), som sammen med masse brannmenn, kjempet for å redde gården sin fra brannen akkurat mens vi snakket med henne. Hun var tydelig preget av dette. Damen i butikken anbefalte oss å dra videre så raskt som mulig fordi det var snakk om at Highway 1 kom til å bli stengt på grunn av brannen. Vi løp til bilen og forlot Carmel by the Sea før vi egentlig var ferdige der. 
Langs veien videre sørover så vi mange som hadde hengt opp plakater med støtte til brannmennene som sloss mot flammene. Overalt kunne man lese ting som: «Go firefighters!, «Thank you, firefighters!» og «We love you firefighters!». Jeg må si at jeg både er imponert over den direkte måten helt vanlige mennesker heier frem brannmennene på, hvordan de på en enkel måte oppmuntrer dem på og samtidig viser respekt for den jobben de gjør. Det var tydelig at myndighetene holdt på å etablere store samlingsplasser for brannmenn og utstyr langs High Way 1. Vi så dessuten TV-stasjoner som holdt på å lage reportasjer om brannen, og akkurat nå (på hotellrommet i San Luis Obispo) ser jeg reportasjen som ble laget mens vi kjørte forbi. 

Én kommentar Skjul

Mulin

15.08.2016 kl.12:07

Go firefighters❤️

Skriv en ny kommentar

hits