FØRSTE DAG PÅ HIGH SCHOOL

07:00 satt jeg spent og klar i bilen på vei til min første dag på Beckman High School. Køen inn til skolen begynte 4 lyskryss før, ikke så rart når alle skal droppe av ungen sin til samme tid (ingen går eller tar buss til skolen).

Beckman High er en enorm skole med nesten 3000 (!) elever! Du kan bare tenke deg kaoset når alle skal inn portene samtidig og alle skal finne vennene sine. Alle skal finne ut hvor de har sin første klasse og alle skal finne klasserommene sine. Alle skal sammenligne timeplanene sine og hilse på alle de hadde klasser med i fjor. Dessuten er 800 forvirrede ?freshmen? (helt nye), og det de skal bare prøve å finne ut hva i all verden de skal gjøre. Joda. Jeg var forvirret da jeg endelig fant stolen min i den første timen. Læreren fikk akkurat introdusert seg selv og hva vi skulle lære dette året før klokken ringte og alle løp mot døren. Fast bestemt på å komme så langt som mulig mot sitt neste klasserom før ?strømmen? kom og det var umulig og komme seg noe sted som helst. 5 minutter har vi på å komme oss fra time til time, og det er alt for lite når man er fanget i en alt for trang gang med alt for mye, alt for høye folk, så man verken ser hvor man skal eller hvor man snegler seg mot.

Den største forskjellen (bortsett fra størrelsen) er nok at de ikke har klasser på samme måte. Her er hver mann for ham selv og alle har en unik timeplan tilpasset sitt eget nivå og interesser. Det betyr at i en matteklasse kan det være både 9., 10., 11. og 12. klassinger. Det er mye friere, og man velger selv akkurat hvilke klasser man vil ta. Tro meg, det er MYE å velge mellom. Jeg skal gå mer innpå fagene og valg senere.

Hver lærer har sitt eget klasserom og det er elevene som flytter rundt. Lærerne gjør klasserommene personlige med bilder av familien, plakater av ting som interesserer dem, bannere fra collegene de har gått på, og alle mulige ting som har med faget deres å gjøre. Under timene bruker de en liten bærbar mikrofon som henger rundt halsen for å bli hørt. Ikke det at det er nødvendig for klasserommene er alltid helt knyst...

De tre dagene jeg har vært på skolen har jeg spist lunsj med tre forskjellige gjenger, men det er ingen jeg føler jeg har fått veldig god kontakt med enda. Folk har vært veldig hyggelige og invitert meg til bordene deres (de fleste etablerte gjenger har faste bord), men jeg har ikke ?klikket? med noen. Håper dette endrer seg i løpet av de neste ukene og at jeg vil bli bedre kjent med klassekameratene mine, skolen og systemet.

Kom gjerne med spørsmål og skriv hva du vil jeg skal fortelle om!

(Har hatt mye problemer med å få lastet opp nye blogginnlegg... Håper det blir bedre fremover:)

 

  

12 kommentarer Skjul

@matheamariii_fanpage på instagram

09.09.2016 kl.23:01

Dette blogginnlegget har jeg ventet på lenge!! Jeg ELSKER å lese om det du skriver, det er så inspirerende. Hver dag gleder jeg meg alltid til å gå inn på bloggen din og lese igjennom hvert eneste ord, og se på de fantastisk nyyydelige bildene. Men hva mener du med 11. og 12. klassinger?? Haha, har aldri hørt om det før! PS: GLEEEDER meg til neste blogginnlegg:)
Johanna:)

10.09.2016 kl.13:51

Kul blogg! Liker veldig godt innleggene dine og kjenner meg igjen i mye. Jeg bor nemlig også utenlands og går på en skole med et amerikansk system:))
olivia

10.09.2016 kl.18:53

Hadde du noen problemer med å forstå engelsk? Also may I ask you questions in English because I don't speak Norwegian? Thank you for making this blog, it is very interesting!
Henriette

11.09.2016 kl.05:23

Hahahahaha skjønner at det er kjempe trangt i gangene. Men du blir vandt til det. ( Håper eg )
Emilie

12.09.2016 kl.15:03

Når starter du på skolen?❤️
Andyboy

12.09.2016 kl.20:38

Hei følger med på bloggen dine veldig spennende lykke til på skolen i usa kan du legge ut noen flere inlegge om skolegang hvor dere bor hva dere gjør og hvorfor?
anonym

14.09.2016 kl.21:12

Er det noen som vet at du er kjent eller kjenner deg igjen? har dere uniformer der?
Maire

18.09.2016 kl.15:10

Kan du lage en blogginnlegg eller en video en gang i fremtiden der du snakker litt om hvordan skolesystemet der i forhold til Norges og om det er vansklig og få gode karakterer (5/6-ere) i USA eller om det er lettere? Vurderer selv å ta et utvekslignsår der, men vil ikke få dårlige karakterer eller en dårlig skoleopplevelse..
Carina

18.09.2016 kl.20:20

Hei, så fint at du begynner å sette deg inn i systemet, men jeg lurte på om du kunne legge ut litt hvordan skolen er fordelt i "gjenger", og forresten, er cheerleaderene like jålete som i filmer? Håper du koser deg i USA, elsker å følge reisen din, kos deg videre😘
Thilla

25.09.2016 kl.21:50

Tor du at du kan lage et innlegg som er sånn roomtour/housetour?? Hadde vært så gøy!
Sanna

25.09.2016 kl.22:38

Håper det går bedre etterhvert og at du finner deg en fin squad! Ellers har du jo alltid oss lesere og følgere <3

Hvilke fag har du valgt?

Er det en form for Glee-club på skolen din? Du skal vel i såfall være med?

BTW. Har du hørt på musikalen Hamilton? Den fins på spotify. Syykt bra!
Veronica S

05.10.2016 kl.11:01

Så spennende å oppleve dette da! Lykke til.

Skriv en ny kommentar

hits