THE LAST BOOKSTORE

Bøker fra gulv til tak. En vegg hvor de er sortert etter farge og bokryggene sammen lager regnbuen. En tunnel laget av bøker. Et rom fylt med bøker sjeldnere enn sorte svaner. En vegg med kunst og bilder laget av bokomslag. Et tak fylt med papirruller og åpne bøker. En bokbutikk fylt til randen. Et hjem. Et paradis. Et sted fylt med kunnskap og fantasi. Kreativitet og kunst. Informasjon og glede. The Last Bookstore. Et enormt lokale i en ærverdig, gammel bygning i sentrum av LA. Sotete vinduer med gamle plakater og en utvisket butikklogo som på ingen måte hinter til herlighetene skjult på innsiden. Okey? Kanskje liiitt ?over the top?. Men jeg elsker bøker og jeg likte meg veldig godt der!:)  

GRAND CENTRAL MARKET

Etter å ha vært her en måned uten å besøke downtown LA, fant vi ut at det nå var på tide! Vi ventet til litt ut på formiddagen (for å unngå kø) før vi reiste inn til første stopp - Grand Central Market. En stor hall fylt med digg street food? og folk selvfølgelig. Uansett hvor du drar i dette landet er det alltid masse folk som skal akkurat det samme. Køene forran noen av bodene sto forbi tre-fire av restaurantene bortover den ene veien, slik at de allerede trange passasjene mellom bodene/restaurantene ble enda trangere. Derfor ble det til at vi liksom fulgte strømmen og endte opp på restaurantene med halvlang kø (de med lite kø kan ikke være blant de beste og de lengste køene orket vi ikke stå i). Litt thai og meksikansk var i alle fall ikke feil, og alle var godt fornøyde og mette da vi igjen fant oss selv i kaoset. Denne gangen på leting etter dessert. Vi gikk ikke langt før vi fant en isbod med akkurat så lang kø at vi tenkte det var verdt å vente. Som på alle and...

SUMMER CAMP

Mandag morning kl.09:30 kjørte den gule skolebussen ut av parkeringsplassen ved Newport Church med kurs mot Forest Home, hvor bussens passasjerer skulle tilbringe de neste 3 dagene. På denne bussen satt vi, Olivia, Cornelius, meg. Og masse fremmede. Selvfølgelig var vi litt nervøse. Vi visste ikke hva vi gikk til. Hvem vi gikk dit med. Eller hvordan vi ville komme tilbake. Ville jeg fortsatt sitte med Olivia og snakke om forventninger på norsk? Eller med en ny venn og snakke om minner på engelsk? Forest Home viste seg å være et nydelig leirsted. Hvit strand mot en rolig innsjø med trehytter i en halvsirkel rundt. Volleyballbane og basketballbane, spillrom, hang-out-rom, café, mudpit, en heftig zipline og klatrepark. Så fort vi kom opp ble gruppen med leirdeltagere ble delt inn i to. Hvit (legend) og Svart (wild). Alle vi tre kom i tribe wild (svart). Olivia og jeg havnet i hytten: High school girls black. Gjennom hele campen var det konkurranser mellom tribene for å vinne poeng. Ek...

TUSEN TAKK BRANNMENN

1,5 time etter skjema medførte litt dårlig stemning i morges. Målet for dagen var San Luis Obispo omtrent 4 timer i retning LA. I Monterey (etter ca 1,5 time) hadde de en stor lekeplass som vi stoppet på. Når vi kom ut av bilen luktet det rart. Brent på en måte. I tillegg var det som om solen ikke kom helt gjennom skyene. Det var unaturlig disig. Neste stopp var i «Pepperkakebyen» Carmel by the Sea, en veldig koselig by med mange skjønne butikker og spesielt hyggelige mennesker. En av dem gav oss forklaringen på lukten vi hadde kjent tidligere i nabobyen. Det var en ny stor skogbrann i California, så omfattende at det hadde blitt erklært nasjonal katastrofe. Tre av butikkdamens venner hadde mistet husene sine de siste dagene, og hun viste bilder av kjæresten sin (med gassmaske), som sammen med masse brannmenn, kjempet for å redde gården sin fra brannen akkurat mens vi snakket med henne. Hun var tydelig preget av dette. Damen i butikken anbefalte oss å dra videre så raskt som m...

FOTOKUNST

Vi er generelt ikke en "museumfamilie", men alle koste seg på SFMOMA i dag. MOMA er et museum for moderne kunst og her finner du alt fra flyvende basketballer i en glassboks til abstrakte skulpturer, voksdukker og videokunst. Vi hadde det spesielt gøy med å ta bilder med utstillingene:)     

OM FJELLØVEN ANGRIPER, KJEMP I MOT

Vi er på roadtrip på vei til San Francisco! I dag var vi i Yosemite, kanskje USA´s mest kjente nasjonalpark. Folk kommer fra hele USA (og verden) for å se den ?fantastiske? naturen. Det var absolutt flott, men alt blekner litt i forhold til Norge. Fargene er liksom utvasket og mindre skarpe. Det mest spesielle for oss var egentlig den manglende tregrensen. Den ene toppen vi gikk opp på var 2470 m.o.h (én meter høyere enn Galdhøpiggen), og det vokste trær helt opp mot toppen!     Vi hadde lest på forhånd at det er masse bjørn der, men det nærmeste vi kom å se dem var alle tegningene på ?Ikke la bjørnen spise maten din?-skiltene. Et annet vanlig dyr i området er fjelløver. Disse ble man også advart mot på forskjellig vis. Blant annet sto det i brosjyren man fikk med inngangsbillettene, instrukser på hva man skal gjøre om man møter en fjelløve: Plukk opp barna, så de ikke ser ut som lette bytter Rop, beveg deg, lag mye lyd Kast steiner Og helt nederst s...

Fersk nitrogen-IS

Jeg har allerede hatt mange fine matopplevelser, men den jeg nettopp hadde synes jeg fortjener en egen post. Vi tenkte vi skulle teste ut et nytt is-sted, og jeg søkte litt på nettet etter gode steder i nærheten. Jeg så bilder av denne isen og én time senere sto vi der med isen i hånden! Den så enda flottere ut i virkeligheten. Det var masse spennende smaker, men smaksprøver var ikke tilgjengelig ettersom isen ble lagd fersk til hver enkelt bestilling. 5 nitrogen-ismaskiner sto på rekke og rad, og et lag med frostrøyk lå som et teppe over butikken. Vi bestilte tre forskjellige for å dele: en s´mores (sjokolade, kjeks og marshmallows), en salt karamell crunch og en earl grey lavendel tea med honning... Den siste smakte veldig annerledes og var helt fantastisk! Den vanlige kjeksen var byttet ut med noe de kalte puffle. Den var varm og smakte mer enn vanlig kjeks. Jeg skal definitivt tilbake hit å prøve nye smaker. Må jo smake bestselgerne H2O Rose (ja, blomsten rose) og melk...

FRITERT OREO OG GRISELØP

Amerikansk tivoli var en ny opplevelse. Der norsk tivoli slutter, har det amerikanske så vidt begynt. Det er ikke bare ?rides? som er greien her. Nei, det gigantiske området er fylt til randen av attraksjoner, konkurranser (for eksempel cupcake eating contest), show (som trylling, hypnotisering og akrobatikk), dyr (gjerne blant verdens største eller minste av sitt slag) og uendelig mange matboder og folk. Herlighet så mye folk og matboder! Rekker opp og ned av boder som nesten alle kan deles inn i tre kategorier. Fritert godteri/snacks (for eksempel friterte Oreokjeks, Snickers, vannmelon og agurk), fritert dessert (for eksempel fritert ostekake, eller bacon dekket med smeltet sjokolade) og fritert middag i alle mulige og umulige varianter. På de 29 dagene ?The OC Fair? (tivoliet vi besøkte) er åpent, er det 1,3 millioner mennesker innom! Området er så stort at det går en fireseters stolheis (ja, akkurat sånn som på skisentre) fra den ene siden til den andre! Og etter 1 måned s...

THE SOUND OF MUSIC

Tracy (naboen over veien) er veldig glad i teater. Så glad i teater at hun har årskort på flere av de største scenene i Orange County. Da hun fikk høre at jeg er veldig glad i musikaler ga hun meg billetter til det neste showet ?Sound of Music?! På to av de beste plassene i Segerstrom Hall satt mamma og meg og så "Sound of Music" med 3.000 andre. Det var et veldig bra stykke, med flott scenografi og kjempeflinke skuespillere. Jeg kjente det krible i kroppen etter å stå der oppe selv, og håper jeg får gjøre en musikal igjen snart! Må kanskje vente med auditions til engelsken min er bra nok til ?en innfødt rolle? (med mindre det er snakk om roller med aksent). Det var i alle fall en flott opplevelse og vi hadde en super kveld! Mamma studerer programmet Familien Van Trop  

PIZZA PARTY

Du vet sånn pizzaovn de har på ekte italienske pizzarestauranter? Vi har en sånn steinovn i hagen! De som eier huset vi har leid er nemlig italienske. For at vi skulle få lære hvordan denne spesielle ovnen brukes kom eierne og viste oss. Når vi først lagde masse pizza inviterte naboene på en pizzafest i hagen :)   Kvelden før bakte vi deigen som skulle heves et helt døgn.   4 timer før festen begynte fyrte vi opp i pizzaovnen, den skulle nemlig nå rundt 450 grader før den var klar.     Pizzaene skulle bare stekes i 60 sekunder!   Jeg litt kjent med to jenter som går på skolen jeg skal begynne på.     Alle fikk lage sine egne pizzaer.     Og til dessert lagde barna nutellapizza.   Det ble en kjempekoselig kveld med god stemning og hyggelige naboer.
hits
  • August 2016
  • Juli 2016
  • Denne tjenesten er levert av blogg.no. Hos oss finner du:


    Design: Black on White by blogg.no